Yogalessen – De waarheid over yogales en wat u moet weten

Hot Yoga & Beauty Studio Westland

Heb je als kind ooit een gemiddelde yogales gevolgd? Waarschijnlijk niet. Het idee van yoga was je waarschijnlijk vreemd. Tegenwoordig is dat een heel ander verhaal.

Ongeveer 10 jaar geleden was de eerste keer dat ik een yogales volgde absoluut verschrikkelijk! Ik was doodsbang, angstig, zenuwachtig en ronduit ellendig. Tegenwoordig kun je binnen een paar kilometer van je huis een yogales vinden en tegenwoordig heeft bijna elke sportschool een soort yogales. En je hoeft natuurlijk niet te mediteren, hoewel het verbazingwekkend is hoe rustgevend het is als je dat doet. Yoga was oorspronkelijk bedoeld als meditatief en wordt vanaf het begin op die manier beoefend.

Yogalessen zijn niet meer wat ze waren. In het begin waren yogalessen gevuld met houdingen die rekken en pijn doen en die je geen volledige training gaven. Veel van de poses zagen er raar uit en gaven me het gevoel dat ik een slechte rug had. De eerste keer dat ik een les volgde waar iedereen op me wachtte om een pose te doen, kreeg ik een vreselijke paniekaanval!

Maar nu heb je een geweldige yogales waar iedereen op je wacht om poses te doen. Je bent niet meer op een mat. In plaats daarvan doe je handstand-push-ups terwijl je op een stoel zit. En ja, je doet cross-overs met de yogi’s, maar het is geen oefening.

Ik zou het ten zeerste aanbevelen om een yogales te nemen en iemand de poses te zien doen, maar het zal je geen betere yogi maken. Er is een verschil tussen yoga studeren en yoga beoefenen. Je wilt leren hoe je de houdingen goed doet, niet wanneer je voor het eerst begint. Wanneer je voor het eerst begint, ben je in het nadeel omdat je niet weet hoe je de houdingen moet doen.

Dus ik zou het ten zeerste aanbevelen om een yogales te volgen als je al een tijdje yoga doet. Als yoga nieuw voor je is, zou ik een beginnersles volgen. En er is één yogaschool die je niet mag missen. Ik heb het over studio’s van Michael Allen en Jason Fladlien. Zij zijn de pioniers in het lesgeven in yoga en het is een genot om mee samen te werken. En als je echt fit en fit wilt worden, moet je naar hun lessen kijken.

Bezoek voor meer informatie hun website op hybs.nl

Related Post