Wegwerphandschoenen – De voor- en nadelen

Wegwerphandschoenen

Veel medische professionals gebruiken geen wegwerphandschoenen bij het verlenen van medische zorg aan patiënten.

Wegwerphandschoenen hebben echter veel voordelen ten opzichte van het gebruik van traditionele, niet-wegwerphandschoenen. Wegwerphandschoenen bieden een hoog niveau van sterilisatiebescherming zonder dat u gebruikte handschoenen hoeft weg te gooien. De kosten van wegwerpartikelen zijn aanzienlijk lager dan die van wegwerpartikelen.

Medische wegwerphandschoenen zijn over het algemeen gemaakt van een mix van rubber en polymeren zoals latex, vinyl en nitril, terwijl je af en toe wegwerphandschoenen zult vinden die volledig van vinyl zijn gemaakt. Vinyl is de meest voorkomende vorm van wegwerphandschoen, meestal gemaakt om te passen in een handschoen van standaardmaat, maar kan worden gebruikt in plaats van latex voor patiënten die aan een latexallergie lijden. Er kleven twee grote nadelen aan wegwerphandschoenen, de handschoenvoering en het vinyl zelf. Omdat vinyl extreem glad is, blijft het niet altijd op zijn plaats tijdens de procedure, wat vaak tot gevolg heeft dat handschoenen na gebruik op de vloer worden weggegooid.

Het andere grote nadeel van het gebruik van wegwerphandschoenen is dat ze niet dezelfde beschermingsbarrière kunnen bieden als andere soorten handschoenen. Als een chirurg snijdt, moeten ze vaak meerdere huidlagen verwijderen om bij het geïnfecteerde weefsel te komen. Als de patiënt niet een voldoende sterke latexbarrière heeft om besmetting te voorkomen, kan de chirurg worden gedwongen de huid meerdere keren opnieuw te doorboren, waardoor de patiënt aan verdere infectie wordt blootgesteld. Wegwerphandschoenen kunnen dit beschermingsniveau niet bieden. Ze zijn ook niet in staat om een schild te bieden tegen virussen, zoals het virus dat genitale wratten veroorzaakt.

Wegwerphandschoenen zijn ook geweldige handschoenen voor het bereiden van voedsel. Hoewel voedselbereiding niet tot de activiteiten met het hoogste risico behoort, is de blootstelling aan chemicaliën hoger dan bij andere soorten handbescherming. Voedselvoorbereidingstaken omvatten het wassen van groenten, het snijden van rauw vlees, het mengen van chemicaliën, het bereiden van sauzen en het invriezen van voedsel. Bij al deze taken worden de handen blootgesteld aan een verscheidenheid aan chemicaliën die de taak gevaarlijker of gevaarlijker kunnen maken voor de algehele gezondheid van het individu. Daarom kan het gebruik van wegwerphandschoenen bij deze taken bijdragen aan de bescherming van de gezondheid.

Omdat wegwerphandschoenen meerdere keren gedragen kunnen worden, zijn ze een geweldige optie voor medewerkers die vaak meerdere taken uitvoeren.

Het is zelfs aangetoond dat ze betere veiligheidsresultaten opleveren voor werknemers die hun handen meerdere keren per dag wassen dan andere soorten medische handschoenen. Bovendien zijn ze over het algemeen goedkoper dan andere soorten wegwerphandschoenen. Daarom is het zinvol om de beste beschikbare wegwerphandschoenen aan te schaffen om de beste bescherming tegen kruisbesmetting te garanderen. Medische handschoenen worden bijvoorbeeld vaak aanbevolen door artsen en verpleegkundigen om het risico van blootstelling aan schadelijke chemicaliën tijdens medische procedures te verminderen.

Zoals u kunt zien, zijn zowel de voor- als nadelen van wegwerphandschoenen belangrijke overwegingen bij de aanschaf van onderzoekshandschoenen en operatiehandschoenen. Een factor die echter altijd in overweging moet worden genomen, is het soort gebruik dat aan het product wordt geboden. Hoewel medische wegwerphandschoenen bijvoorbeeld de beste bescherming bieden tegen chemicaliën, kunt u overwegen om onderzoekshandschoenen aan te schaffen die een betere tastgevoeligheid bieden. Hierdoor kunt u voelen wanneer uw handen tijdens uw werkdag door verschillende soorten chemicaliën worden besmet.

Klik om meer te lezen: cleanproduct.nl

Related Post