Waarom leiderschapsontwikkeling essentieel is

Waarom leiderschapsontwikkeling essentieel is

In mijn vorige post, "Wat is Persoonlijk Leiderschap?", gaf ik een kort overzicht van wat Persoonlijk Leiderschap is. Deze week wil ik je wat meer informatie geven over het concept. Vaak aangeduid als de 'kracht van aanwezigheid', is Persoonlijk Leiderschap een concept dat geworteld is in de studie van leiderschap door de eeuwen heen. De oprichter van het Amerikaanse leger, Robert E. Lee, werd door een van zijn militaire collega's beschreven als een man die "niet bang was om autoriteit uit te dagen" – een duidelijke aanwijzing dat Lee een hoger niveau van klik hier bezat dan de meeste van zijn collegas. Bovendien zijn militaire leiders over de hele wereld het erover eens dat leiders die "tijd en ruimte kunnen beheren" een hoog niveau van persoonlijk leiderschap vertonen.

Wat is persoonlijk leiderschap?

Naast het beheren van tijd en ruimte, bezitten degenen die worden erkend als "veelzijdig" of "uitwisselbaar" een hoger niveau van persoonlijk leiderschap. Dit betekent dat ze in staat zijn om een leider te zijn in meer dan één situatie – een kenmerk van echt persoonlijk leiderschap. Bovendien zijn effectieve leiders ook het type dat de wereld op een multidimensionale manier bekijkt en moeilijke keuzes kan maken op basis van de behoeften van alle individuen die aanwezig zijn in de ruimte of omgeving waarin ze werken. Dit is een voorbeeld van echte leiderschapsontwikkeling.

Vandaag hebben we meer dan ooit Persoonlijk Leiderschap nodig. We hebben te veel mensen die hun hele leven op zoek zijn naar zekerheid, een vaste baan zoeken of op kantoor zitten en zich afvragen hoe ze hun leven ten volle kunnen leven. Door de tijd te nemen om onze ware ontwikkelingsdoelen voor Persoonlijk Leiderschap te begrijpen en een effectieve 'persoonlijke leider' te worden, kunnen we onszelf bevrijden van de beperkingen van de samenleving en echt een verschil maken in de wereld om ons heen. Als je op zoek bent naar een manier om je vaardigheden op het gebied van zelfleiderschap te verbeteren, overweeg dan om een cursus leiderschapsontwikkeling te volgen die je zal helpen je eigen persoonlijke waarden te begrijpen en hoe je ze kunt toepassen op de gebieden van je leven waarin je ze het meest nodig hebt. Je zult er versteld van staan hoeveel dit voor jou kan doen!

Site bezoeken voor meer info: Anker & Kompas

Related Post