Het juiste orgel voor uw kerk kiezen

hauptwerk

Heeft u zich ooit afgevraagd waarom het belangrijk is om een hoofdorgel te hebben dat in uw kerk te koop staat?

U bent waarschijnlijk gewend om een kerkkoor te horen als het hart van aanbidding. Hoewel alle koren wel wat kerkmuziek spelen, is het niet het belangrijkste lied waar de meeste mensen aan denken als ze ‘kerk’ horen. Refreinen zijn over het algemeen zachter en melodieuzer dan het hoofdstuk, en dat is prima. Maar er is niets mis mee als een koor een mooie versie van “O Holy Night” of “I Give You My Love” doet. Het is gewoon niet het belangrijkste evenement.

Kerkorganisten weten dat het hoofdorgel een eigen klankbron moet hebben. Het moet luid genoeg zijn om over het gejuich van het publiek heen te worden gehoord, maar niet zo hard dat de mensen op de voorbank niet schreeuwen om aandacht te krijgen. Dat is de reden waarom sommige orgelfabrikanten behuizingsontwerpen hebben opgenomen in hun hoofdlijn van hauptwerk orgels. Ontwerpen van behuizingen maken de muziek die de dirigent kan spelen zonder het eigenlijke instrument in zijn handen te hoeven houden, en hij krijgt veel vrijheid in zijn muziekstijl. Het resultaat is schonere muziek met meer harmonische inhoud en minder mechanische defecten.

Veel koren hebben nu kleinere en meer diverse rangen. Dat komt omdat verschillende rangen verschillende soorten orgelmuziek kunnen spelen. En organisten hebben de vrijheid om verschillende soorten instrumenten te mixen en matchen met de verschillende divisies binnen een koor. De rangen coördineren ook met de verschillende rangen van instrumenten in een sectie, zoals het hoofdorgel, de secondaries, bassen, falset-instrumenten, enzovoort. Het is een stuk gemakkelijker voor iemand van het personeel om zijn gemeente te leren hoe de secties correct moeten worden gespeeld als er een sterke correlatie is tussen het hoofdorgel en de andere secties.

Verschillende kerken hebben verschillende benaderingen voor de plaatsing van hun belangrijkste orgeldisplay.

Sommigen plaatsten ze recht voor het kerkgebouw en anderen plaatsten ze achter de preekstoel of in een achterste kapelkamer. Degenen in gebedshuizen plaatsen ze soms in het belangrijkste heiligdom om Jezus Christus als het middelpunt van de aandacht te tonen. Veel kerken gebruiken hun buitenruimtes echter om kleinere orgels te tonen. Die kleinere orgels staan meestal in een tuinomgeving of in een tuin die aan een huis van aanbidding is bevestigd.

Een andere keuze voor kerkorgels buiten is de speeltafel. Console-orgelconsoles zijn vaak groter dan de rest van de sets apparatuur in een kerk. Ze hebben meestal een metalen frame met vier stops en vier hefboompoelies. De console is voorzien van een schuifmechanisme waarmee de speler van de ene hendel naar de andere kan schakelen. Omdat de console meer mechanisch bewegende delen heeft, is deze gevoeliger voor storingen dan andere soorten apparatuur.

De laatste keuze voor buitenapparatuur is het pijporgel. Pijporgels zijn meestal gemaakt van aluminium of roestvrij staal, maar zijn ook te vinden in gietijzer. Een typisch pijporgel heeft drie handleidingen, metalen pijpen, drie hefboompoelies en een handmatige lift aan de onderkant die worden aangedreven door een fietsketting.

Op deze website meer informatie: noorlanderorgels.com

Related Post