Geschiedenis van toiletpapier

Geschiedenis van toiletpapier

Toiletpapier is het basispapierproduct dat in de meeste huishoudens wordt gebruikt vanwege de hygiënische doeleinden. Het belangrijkste gebruik is om lichaamsvloeistoffen en ontlasting van de anus en andere geslachtsdelen af te vegen. Het wordt ook gebruikt voor het afvegen van interieurs na maaltijden en het drinken van vloeistoffen zoals koffie, thee en alcohol. In feite is toiletpapier gewoon een nat, dun vel papier dat wordt gebruikt voor het afvegen van de geslachtsdelen na het poepen. Over het algemeen heeft toiletpapier een zeer dunne, niet-absorberende coating aan de ene kant die gemakkelijk kan worden verwijderd met een vochtige doek, terwijl de andere kant intact blijft voor verdere reiniging en hygiëne. puppy toiletpapier advertentie.

toiletpapier

De geschiedenis van toiletpapier gaat terug tot de 6e eeuw na Christus en zelfs toen was de methode niet nieuw. Indiase heersers hadden opgerolde stukken stof of gras gebruikt om hun anus af te vegen en de lichaamsdelen schoon te maken na het poepen en plassen. Het is niet duidelijk of de techniek werd overgenomen van het Indiase koninklijke hof of werd gepopulariseerd door de mensen tijdens hun plattelandsleven. Records geven aan dat rond de 6e eeuw na Christus de rol toiletpapier was geëvolueerd tot de cilindrische rol die we tegenwoordig kennen en dat deze werd gebruikt voor het afvegen van de geslachtsdelen na het poepen en na gebruik van het toilet.

Het eerste toiletpapier was gemaakt van wol maar het werd al snel droog en bleef niet zacht. De oplossing voor dit probleem werd gevonden in geplette walnootbladeren die in combinatie met water een perfecte pasta-achtige substantie produceerden die zijn zachtheid en absorptievermogen kon behouden. Deze pastei is ontdekt door de oude Grieken, die het later van de Romeinen hebben geleend en het in heel Europa populair hebben gemaakt. De Duitsers pasten hetzelfde proces ook aan en noemden het betoniet, terwijl de Engelsen grof opgerold katoen gebruikten om fijn toiletpapier van te maken.

In de 6e eeuw na Christus werd een nieuwe techniek gevonden en deze werd gemaakt van linnen en hennepvezels die met elkaar waren geweven. Het eindresultaat was zachter dan katoen, duurzamer en zeer gebruiksvriendelijk. Al snel werd dit toiletpapier ook door de Arabieren geadopteerd, die het gebruikten voor reiniging en ontsmetting. De Romeinen maakten ook toiletpapier van schapenmest, waarvan wordt aangenomen dat dit rond de 7e eeuw na Christus is. Katoen was niet overal verkrijgbaar, dus de Arabieren waren de enige mensen die dit materiaal voor toiletpapier gebruikten en dit werd eeuwenlang de standaard in Europa.

Tijdens de industriële revolutie in Engeland nam de katoenproductie toe en kwam dit papier op grote schaal beschikbaar. Met de opkomst van massaproductie en de ontwikkeling van nieuwe technologieën was het niet langer nodig om het papier bij een toiletpapierbedrijf te kopen. Er werd een nieuw bedrijf opgericht en de naam werd veranderd van 'toiletpapier' naar 'papieren handdoekjes' om het beter op de markt te brengen en de vraag te vergroten. Al snel was toiletpapier verkrijgbaar in winkels in heel het VK. De fabrikanten hebben veel tijd en geld geïnvesteerd om de verpakking aantrekkelijk te maken en de verpakking is in veel verschillende kleuren gedaan, zodat mensen het associëren met hun eigen toiletpapiermerk.

Vanwege het wijdverbreide gebruik in het hele VK heeft toiletpapier een lange weg afgelegd en is het verkrijgbaar in bijna elke denkbare kleur. Het kan eenvoudig of gemarkeerd zijn en is verkrijgbaar in verschillende lagen. De lagen die fabrikanten van toiletpapier gebruiken, zijn over het algemeen op waterbasis en de kleuren variëren van neonroze tot donkerblauw. Veel bedrijven hebben hun eigen gepatenteerde kleuren ontwikkeld en sommige merken bieden mogelijk lagen aan die tot 10 verschillende tinten bevatten.

Klik op de link: CleanProduct.nl

Related Post