De voordelen van het installeren van metrotegels op uw badkamervloer

metrotegels

Als u geïnteresseerd bent in het ontwerpen van een keuken met metrotegels, dan moet u goed letten op de kleuren die u kiest voor de keukenvloer en -wanden. Natuursteen wordt vaak verwerkt in metrotegels, maar misschien wilt u ook een alternatief kiezen, zoals witte keramische tegels. Hoewel zowel metrotegels als natuursteen er goed uitzien, zijn er enkele verschillen tussen de twee die u misschien in gedachten wilt houden. Om een levendige draai aan het gebruikelijke te krijgen, kunt u metrotegels proberen met een ongebruikelijke natuursteentint om uw keukenontwerp nog meer te interesseren.

Wit keramiek – Hoewel het eigenlijk geen metrotegel is, is wit keramiek een goede keuze als je het solide en platte gevoel van metrotegels wilt doorbreken. Keramische tegels zijn populair, maar u kunt ook keramische metrotegels van natuursteen en baksteen vinden. Natuursteen kan in allerlei interessante patronen worden verwerkt en ziet er erg elegant uit. Als u besluit om natuursteen te gebruiken, moet u er rekening mee houden dat het patroon duidelijker wordt wanneer er licht op valt. Als u besluit om voor de witte versie te gaan, wees dan voorbereid om het achtergebleven vuil van de natuursteen op te ruimen.

Matte afwerking – Kies voor het meest dramatische effect voor een matte afwerking op uw witte metrotegels.

Deze afwerking bereikt u door de tegel op een reeds gebeitste achterplaat te lijmen. Omdat de matte afwerking er zo plat uitziet, voeg je een unieke decoratieve toets toe aan elke keukenruimte. Als je bijvoorbeeld een zwart-witte keuken hebt, zal de matte afwerking helpen om de kamer wat contrast te geven, wat nuttig zal zijn om de illusie van diepte te creëren.

Andere soorten afwerkingen van metrotegels zijn onder meer ruw uitgehouwen, mat en ruw oppervlak. Ruw afgewerkte tegels hebben over het algemeen kleine ruwe oppervlakken om waterafvoer te minimaliseren. Tegels met een ruw oppervlak zijn een goede optie voor diegenen die graag een glanzende afwerking willen, maar niet de matte afwerking. Deze tegelafwerkingen kunnen worden verzoet, verzegeld of geverfd om te passen bij uw huidige kasten en apparaten.

Lees meer over Metrotegels hier at Retrotegels

Related Post