Chip Tuning – Een gids voor beginners

chiptuning

Als je de term “ChipTuning” hoort, denken de meeste mensen aan professionele autotuners, dure high-performance raceauto’s en muscle cars. Eerlijk gezegd zijn deze termen waarschijnlijk waar je aan denkt als je de term hoort, maar in werkelijkheid kan een persoon zijn of haar eigen auto afstemmen door een binnenboordcomputer en een versterker / hoofdtelefoonaansluiting te kopen. Dus, is Chip Tuning slecht voor uw auto? Absoluut niet, en hier is hoe het moet:

Om precies te begrijpen hoe chiptuning werkt, moet u weten hoe het ontstekingstijdstip werkt. Bij een gewone carburateur maakt de carburateur een “klik” wanneer u hem aanzwengelt, waardoor de brandstof op een nauwkeurige en tijdige manier ontsteekt. De brandstofverbranding vindt plaats doordat de brandstof zich mengt met de lucht die zich in de verbrandingskamer bevindt. Bij brandstofverbranding wordt druk gecreëerd, die hete gassen dwingt om de verbrandingskamer te verlaten en naar het inlaatsysteem te gaan om te worden opgevangen voor verdere verbranding. Dit is de reden waarom reguliere carburateurs superieure prestaties leveren: omdat de brandstof op zijn meest efficiënte potentieel wordt verbrand.

Aan de andere kant is een chip een apparaat dat op de carburateur wordt geplaatst, zodat het waakvlam in het ontstekingssysteem niet hoeft te blijven branden als het chippen van het voertuig wordt gedetecteerd. In plaats daarvan blijft het controlelampje constant, omdat het continu wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de carburateur niet wordt ontstoken. Dit is de essentie van chiptuning: als de carburateur heet mag worden, gaat het waakvlam uit, wat betekent dat het voertuig niet zo efficiënt zal branden. Dus als u het meeste uit uw voertuig wilt halen, moet u ervoor zorgen dat uw voertuig niet chipt.

Een ander aspect van chiptuning is mechanische afstemming. Hier gebruik je brandstofinjectie om de prestaties van je auto te wijzigen. Mechanische tuners gebruiken een remap om de fysieke eigenschappen van de brandstof te veranderen, waardoor uw auto optimaal brandt. U kunt dit gebruiken om zowel een lager brandstofverbruik als meer vermogen uit uw motor te halen. Het opnieuw toewijzen van het gaspedaal om een andere gaskaart mogelijk te maken, zal ook helpen om de prestaties van uw voertuig te verbeteren.

De laatste belangrijke vorm van chiptuning betreft het gebruik van een brandstofefficiëntie-remap. Deze nieuwe toewijzing wordt gebruikt om uw motor een soepelere, meer responsieve en consistentere brandstoftoevoer te geven. Het beste deel van een brandstofefficiëntieherziening is dat u verschillende herafstemmingen kunt gebruiken om verschillende resultaten te behalen. U kunt bijvoorbeeld de snelheid van de brandstofinjectie variëren om een snellere reactie van uw motor te krijgen. Bovendien kunt u ook de timing van de brandstofinjectie variëren om het meeste vermogen uit uw motor te halen.

Als u het meeste uit uw auto wilt halen, moet het chiptunen van uw auto een optie zijn waar u serieus naar kijkt. Het opnieuw toewijzen van de verschillende chips op uw motor biedt een geweldige manier om uw auto aan te passen zonder de structurele elementen van uw voertuig te wijzigen. Het aanpassen van de interne componenten van uw auto heeft enkele grote voordelen om de prestaties te verbeteren. Het belangrijkste voordeel is dat uw voertuig efficiënter en krachtiger wordt. Een ander voordeel is dat u hierdoor kunt genieten van een betere brandstofefficiëntie.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/

Related Post