10 tips voor een succesvolle radiatorombouw

10 tips voor een succesvolle radiatorombouw

Als het gaat om verwarming en ombouw van woningen, is een radiatorwarmtewisselaar (RHE) of lucht-waterwarmtepomp (ASHO) een van de meest effectieve technieken om aanzienlijke energiebesparingen te realiseren. Naast het verlagen van de elektriciteitsrekening in huis, zorgt het ook voor een constante toevoer van warme, gebruiksklare warmte het hele jaar door. Het ombouwproces van de radiator omvat het toevoeren van warme lucht van de motor naar de radiator. Hoewel het proces eenvoudig genoeg klinkt, worstelen veel potentiƫle kopers met het correct uitvoeren van het proces, wat resulteert in dure stookkosten en een slecht eindresultaat. Hier zijn 10 tips om ervoor te zorgen dat uw ASHO- of radiatorombouw zo soepel mogelijk verloopt hier.

radiator conversie

Zorg ervoor dat u de juiste maat luchtstroom kiest. In de meeste gevallen geeft een grotere ventilator betere resultaten dan een kleinere. Controleer ook of uw radiatorombouweenheid compatibel is met uw bestaande oven. Als u geen bestaande oven heeft, moet u metingen doen voordat u wijzigingen aanbrengt in uw bestaande systeem, zodat u geen geld verspilt aan een nieuwe oven als u al een oude heeft. Als je merkt dat je een andere maat van de ventilator of pijp nodig hebt, vraag dan een radiatorspecialist om je te helpen de beste configuratie voor je radiatorsysteem te bepalen.

U zult uw systeem op verschillende dagen moeten testen en misschien wilt u tijdens uw conversie zelfs wat tijdelijke bedieningselementen aanbrengen. Dit is geen slecht idee – het kan u in staat stellen om de efficiĆ«ntie van uw radiatorsysteem te controleren en te zien of het systeem goed werkt voordat u een nieuwe aanschaft. Nadat uw radiator is getest, moet u ervoor zorgen dat u precies weet welke maat leiding u nodig heeft, hoe lang deze moet zijn en waar deze heen moet. U zult merken dat het radiatorsysteem – ongeacht of u gas of elektriciteit gebruikt – u waarschijnlijk jarenlang tevreden zal stellen als u deze eenvoudige controles uitvoert wanneer u een nieuw radiatorverwarmingssysteem aanschaft of installeert.

Site bezoeken voor meer info: Radiatorombouw op maat

Related Post